The Lowest Prices Once A Month! Hurry To Snap UpShop Now!

Cybercriminaliteit

Cybercriminaliteit

Cybercriminaliteit is een onderwerp waar gelukkig tegenwoordig veel aandacht aan wordt besteed. Nu mensen steeds meer thuiswerken verdient het ook de aandacht. Zo heeft NPO1 er eerder een item over gemaakt in het programma Opgelicht.

Nationaal Cyber Security Centrum over cybercriminaliteit

Cybercriminaliteit komt steeds vaker voor. Niet alleen grote organisaties en bedrijven zijn doelwit maar iedereen die digitaal is, kan slachtoffer worden van cybercriminaliteit. Onlangs heeft het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) een artikel geplaatst over de toegenomen digitale dreiging.

Lees hier het volledige artikel

Advies om je webcam of camera te bedekken

Het advies om je webcam of camera te bedekken/beschermen wordt al enige jaren geadviseerd. Volgens de landelijk officier van justitie Cybercrime, Lodewijk van Zwieten, maken hackers steeds vaker misbruik van camera’s en microfoons. Dat komt doordat steeds meer computers standaard met camera’s en microfoon zijn uitgerust. Bovendien hebben mensen het vaak niet door als ze worden bekeken of afgeluisterd.

Lees hier het volledige artikel van de NOS waarbij justitie adviseert om je webcam/camera te bedekken

Zelfs Europol heeft geadviseerd om je camera van je webcam af te dekken. Een groot en serieus probleem die veel mensen nog steeds onderschatten.

Lees hier het artikel van Europol over het hacken van jou camera

You've just added this product to the cart:

×