Posted on Geef een reactie

Hoe beveilig ik mijn computer?

Dat is een goede vraag. En goed dat je daaraan denkt! Het beschermen van je privacy is belangrijk. We gebruiken onze computers tegenwoordig voor alles; in contact blijven familie, surfen op het internet, inspiratie opdoen voor een nieuwe inrichting van de woonkamer, etc. We willen niet dat onze gegevens zomaar op straat komen te liggen. Hier enkele tips om je computer te beveiligen.

Anti-virus software

Installeer anti-virus software voor uw Windows computer. Wij houden niet van reclame maken, dus zullen geen programma’s adviseren. Er zijn diverse goede software programma’s beschikbaar die uw computer elke dag, elke minuut in de gaten houd. Dit uiteraard met de juiste privacy instellingen. Zo houdt u uw computer veilig. Heeft u een Mac? Dan hoeft u daar geen zorgen over te maken.

Firewall

Een firewall kunt u zien als een ‘muur’ om uw computer heen. Zo voorkomt u dat mensen direct toegang krijgen tot uw computer. Ook al weten ze uw ‘ip adres’, dan beschermt uw firewall uzelf van indringers. Windows heeft zelf ook een ingebouwde firewall, zorg dat deze aan staat.

Beveilig uw webcam met een webcamcover

Met antivirus software en een goede firewall bent u er nog niet helemaal. Want stel dat iemand tóch binnen is, wat dat? Als een indringer binnen is dan hebben toegang tot alles. Letterlijk alles. Dus ook uw webcam! Beveilig je gezicht door bijvoorbeeld een webcamcover van INVI te gebruiken. Deze zorgt ervoor dat uw webcam op een fysieke manier wordt beveiligd.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *